Microsoft Teams: meer snelheid, eenvoud en AI

Microsoft beloofde enkele jaren geleden flink te gaan sleutelen onder de motorkap van Teams. De samenwerkingshub heeft nu zijn grote update gekregen. Een flinke update. De nieuwe versie van Microsoft Teams is liefst 2 keer sneller bij het opstarten. Maar ook het geheugengebruik werd met 50 procent verlaagd. Wij leiden je rond langs de belangrijkste verbeteringen.

Heel wat sneller

Om Teams sneller te maken, herzag Microsoft het hele platform. De architectuur werd volledig aangepakt. En dat loont. Teams start liefst 2 keer sneller op terwijl het de helft minder geheugen vraagt.

Maar ook deelnemen aan een vergadering, scrollen door chats en wisselen van kanaal zijn merkbaar sneller geworden in de nieuwe versie. Dit filmpje toont die verbeteringen duidelijk aan.

microsoft teams sneller

Microsoft Teams 2.0 start maar liefst 2 keer sneller op.

Werken met meerdere accounts

Wie met meerdere accounts in Teams werkt, weet hoe frustrerend het is om van een naar een ander account te wisselen. Dat doe je namelijk door voortdurend uit te loggen in een account, je weer aan te melden in een ander enzoverder.

Dat is straks verleden tijd. Je bent nu ingelogd op alle accounts, kan heel makkelijk wisselen van de ene naar de andere en krijgt meldingen binnen voor alle accounts.

Eenvoudiger design

Microsoft heeft ook de gebruikerservaring grondig aangepakt. Allemaal in teken van meer eenvoud. Heel wat handelingen kan je straks uitvoeren met minder muisklikken.

Er werd ook gewerkt aan het design van Teams. De opmaak in het algemeen is rustgevender en consistenter gemaakt met andere Windows apps. Chatgroepen kan je in Teams 2.0 ook een eigen kleur en avatar toekennen om ze makkelijker te herkennen en ze persoonlijker te maken. Het berichtenvenster heeft een nieuwe opmaak gekregen voor intuïtiever gebruik. We kunnen nog even doorgaan. Voor meer info over het nieuwe design kan je deze blogpost van Microsoft lezen.

Artificiële intelligentie

Geen Microsoft-update zonder een AI-update. De nieuwe versie van Teams werd klaargestoomd voor AI-ervaringen, waaronder Microsoft Copilot. Dat is een virtuele assistent die je onder andere helpt bij het maken van presentaties. In Teams zal die je bijvoorbeeld kunnen helpen een samenvatting te maken van een meeting.

Wanneer komt de nieuwe Teams?

Voor professionele accounts is de nieuwe Microsoft Teams al beschikbaar. Beheerders kunnen de nieuwe versie inschakelen. De optie om terug te schakelen naar de klassieke Teams-versie blijft aanwezig. Een algemene beschikbaarheid (voor Windows) moet volgens Microsoft later dit jaar volgen.